Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Be them?


Νομίζω φταίει η τηλεόραση, ίσως και εσύ που περπατάς χωρίς καμία έγνοια στο δρόμο... είναι αυτό το πρότυπο που ακολουθούμε, δε θα με βγάλω απ'έξω

Be popular: και γιατί να είσαι? δεν σου αρκεί να μπορείς να πεις αυτοί είναι οι άνθρωποι που αξίζουν να με έχουν παρέα? θέλεις ντε και καλά να σε μοιράζονται πολλοί? και μετά ποιο κομμάτι σου θα μείνει για εσένα?

Be pretty: είσαι ωραίος στο λέει ο καθρέφτης. Δεν λέει ψέματα. Έχεις καθίσει ποτέ το βράδυ να συλλογιστείς? Ποια καλή πράξη έκανα σήμερα? Μοίρασα όσα χαμόγελα έπρεπε σήμερα? και τέλος να καταλήξεις να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.

Be in fashion: κακά τα ψέματα το image πουλάει πολύ. Αλλά τι πραγματικά θα σου προσφέρει? Για πόσο θα κρατήσει αυτό το αίσθημα αυτοπεποίθησης? Δεν είναι φθόνος αυτό που θα σου καλλιεργήσει? Δεν είναι ένα ατέρμονο υλιστικό κυνηγητό?

Be successful: και καλά γίνεσαι. Πόσους ποδοπάτησες για να το πετύχεις αυτό? Κατάφερες να επιτύχεις με την αξία σου? Μήπως απλά αυτό θέλεις να πιστεύεις? Πόσο απέχει η επιτυχία από την ευτυχία? Δεν είναι θέμα γραμμάτων ούτε προθέσεων είναι κενό αμέτρητο, δύο πράγματα διαφορετικά, ασυνδύαστα.

Be happy: ωραία η ευτυχία. Την εκτιμάς όμως όσο πρέπει?Και πότε θα καταλάβεις ότι είσαι ευτυχισμένος? Πώς θα το κάνεις αυτό αν δεν έχει καταλάβει πρότερα τη διαφορά της ευτυχίας από τη λύπη?
Πώς θα μάθεις να χαμογελάς πραγματικά χωρίς να μελαγχολήσεις?

Be smart: εδώ δεν ξέρω τι να πω, ίσως όντως χρειάζεται. Δεν είναι όμως τότε που ξεκινάς να κάνεις συλλογισμούς? Σκέφτεσαι λίγο παραπάνω? Προτιμάς να σκέφτεσαι ή να αισθάνεσαι? οκ και τα δύο, αλλά το να αισθάνεσαι σημαίνει να νοιάζεσαι, να αγαπάς, το να σκέφτεσαι σημαίνει να κάνεις λάθος.

Be rich: τόσα να γράψω που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Τα χρήματα ναι σου κάνουν πιο εύκολη τη ζωή απλά είναι μόνο ένας αριθμός σε μία εξίσωση με πολλές μεταβλητές. Γιατί να μη βάλεις ως x την πραγματική φιλία? Γιατί να μη βάλεις ως y τον έρωτα? Γιατί να μη βάλεις ως z τη Ζωή.

Εγώ λέω just BE YOU!


target acquired

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου