Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

a pursuit to happiness!

Ξυπνάω σήμερα και νοιώθω καλά. Δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι, κάθομαι λίγο ακόμα. Σηκώθηκα χαμογελώ και ξεκινώ να ψήνω καφέ, ανοίγω το laptop και δηλώνω παρών στο facebook, τσεκάρω το profile σου, μου χαμογελάς και ξεκινώ να γράφω.

Χτες δε σου μίλησα, αλλά σήμερα θέλω να σου πω πολλά. Είμαι χαρούμενος και μάλλον ευτυχισμένος τώρα η μέρα πως θα προχωρήσει δεν ξέρω...

Φρεσκοπλυμένα σεντόνια, χαμογελαστοί άνθρωποι, καλός καιρός, φίλοι στο δρόμο, το δεκάρι στην Πέριο 2.

Η ευτυχία είναι πράγμα παράξενο, που κρύβεται στις πιο μικρές πτυχές της ζωής μας. Πράγμα ανέφικτο να την πετύχεις, ένα ατέρμονο κυνηγητό αυτής. Ξέρεις ότι θα την πιάσεις κάπου στη γωνία, εκεί που δεν το περιμένεις, αλλά δεν θα είναι για πολύ, θα θέσεις νέο στόχο και πάλι θα ξεκινήσεις να τρέχεις.

Το άρωμα του ψωμιού στο δρόμο, gourmet φαγητό, σαγκρίες, λευκά κρασιά, σαμπάνια.

Σαν μία πλατωνική θεωρεία, η ευτυχία κρύβεται στις 5 σου αισθήσεις, στον έρωτα και στην παρέα σου. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την ευτυχία αυτή η ηδονική και η χρησιμοθηρική. Δεν πρέπει να σε ικανοποιεί μόνο η χαρά και η απόλαυση αλλά ούτε και να κυνηγάς το όφελος σου για νοιώσεις ευτυχής. Σκοπός του ανθρώπου είναι η πνευματική και η ηθική του τελείωση τίποτε από τα παραπάνω, και για να τα πετύχεις όλα αυτά απελευθερώσου.

Ένας διπλός capuccino στο pastaflwradarling με καλή παρέα, οι συνομιλίες με τον Β., η ταινία προχτές το βραδύ, να σε αγαπούν.

Μη σκέφτεσαι τι θα γίνει αύριο, ρίσκαρε, μην κρύβεσαι, γράψε τη ζωή λίγο στα "φρύδια" σου. Το ξέρω είναι δύσκολο θα έρθουν στιγμές που το χαμόγελο θα σπάσει και θα φανεί ένα μισητό πρόσωπο από πίσω, αλλά μην κωλώσεις ξεκίνα ξανά, κανείς δεν έκανε ποδήλατο με την πρώτη. Ούτε εγώ το έχω καταφέρει ακόμα. Αλλά ήταν αυτό το τηλέφωνο χτες το βράδυ που με έκανε να χαμογελάσω ξανά!


target acquired

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου