Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Sounds on My Way to Work || μία ξένη καθημερινότητα



Μόλις πριν ένα μήνα, εκεί που έψαχνα τη μουσική μου στο ίντερνετ, ανακάλυψα ένα νέο project. 
Και το όνομα αυτού Sounds on My Way to Work.
Δεν αποτελεί τίποτα διαφορετικό από αυτό που λέει το όνομά του.
Είναι ένα project που αφορά τους καθημερινούς ήχους. Η βασική ιδέα είναι να ηχογραφούνται και να ανταλλάσσονται τα "μουσικά χαλιά" που επενδύουν τη ζωή μας, καθώς πηγαίνουμε στη δουλειά. Προτιμέστερα οι ιδανικοί ήχοι που "κολλάνε" στο project, δεν προέρχονται από ένα μόνο μέρος, αλλά από ολόκληρη την "εκδρομή", Από εκείνη τη στιγμή που θα κλείσεις την πόρτα τους σπιτιού σου έως να φτάσεις στη δουλειά. Σε καμία περίπτωση, τους εμπνευστές αυτού του σχεδίου δεν τους ενδιαφέρει η μουσική, κυνηγούν σκέτο, καθαρό ήχο στις ηχογραφήσεις τους.
Το σχέδιο αυτό το ξεκίνησε μια κοπέλα από τη Σουηδία, η Μαρία, η οποία και συνεχίζει την προώθησή του.
Μόλις τους έστειλα και εγώ το δικό μου κομμάτι. Η συμμετοχή ήταν απλή, λίγο πριν ξεκλειδώσω την πόρτα του σπιτιού, ξεκίνησα την ηχογράφηση στο κινητό μου και δεν το άφησα από το χέρι μου μέχρι που τερμάτισα την εφαρμογή μόλις μπήκα στη σχολή μου. Έπειτα έστειλα το αποτέλεσμα στο group των εμπνευστών, το οποίο μπορείς να βρεις εδώ. Οι οδηγίες είναι απλές, και η όλη διαδικασία αρκετά διασκεδαστική. 
Μια ιδέα από της δημιουργίες άλλων για αυτό το project μπορείς να πάρεις από το επίσημο blog στο tumblr.com (http://soundsonmywaytowork.tumblr.com/)
Ένα σχέδιο που και μόνο η ιδέα του έχει μια παράξενη "καθημερινή" τέχνη μέσα της.