Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

a pursuit to happiness!

Ξυπνάω σήμερα και νοιώθω καλά. Δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι, κάθομαι λίγο ακόμα. Σηκώθηκα χαμογελώ και ξεκινώ να ψήνω καφέ, ανοίγω το laptop και δηλώνω παρών στο facebook, τσεκάρω το profile σου, μου χαμογελάς και ξεκινώ να γράφω.

Χτες δε σου μίλησα, αλλά σήμερα θέλω να σου πω πολλά. Είμαι χαρούμενος και μάλλον ευτυχισμένος τώρα η μέρα πως θα προχωρήσει δεν ξέρω...

Φρεσκοπλυμένα σεντόνια, χαμογελαστοί άνθρωποι, καλός καιρός, φίλοι στο δρόμο, το δεκάρι στην Πέριο 2.

Η ευτυχία είναι πράγμα παράξενο, που κρύβεται στις πιο μικρές πτυχές της ζωής μας. Πράγμα ανέφικτο να την πετύχεις, ένα ατέρμονο κυνηγητό αυτής. Ξέρεις ότι θα την πιάσεις κάπου στη γωνία, εκεί που δεν το περιμένεις, αλλά δεν θα είναι για πολύ, θα θέσεις νέο στόχο και πάλι θα ξεκινήσεις να τρέχεις.

Το άρωμα του ψωμιού στο δρόμο, gourmet φαγητό, σαγκρίες, λευκά κρασιά, σαμπάνια.

Σαν μία πλατωνική θεωρεία, η ευτυχία κρύβεται στις 5 σου αισθήσεις, στον έρωτα και στην παρέα σου. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την ευτυχία αυτή η ηδονική και η χρησιμοθηρική. Δεν πρέπει να σε ικανοποιεί μόνο η χαρά και η απόλαυση αλλά ούτε και να κυνηγάς το όφελος σου για νοιώσεις ευτυχής. Σκοπός του ανθρώπου είναι η πνευματική και η ηθική του τελείωση τίποτε από τα παραπάνω, και για να τα πετύχεις όλα αυτά απελευθερώσου.

Ένας διπλός capuccino στο pastaflwradarling με καλή παρέα, οι συνομιλίες με τον Β., η ταινία προχτές το βραδύ, να σε αγαπούν.

Μη σκέφτεσαι τι θα γίνει αύριο, ρίσκαρε, μην κρύβεσαι, γράψε τη ζωή λίγο στα "φρύδια" σου. Το ξέρω είναι δύσκολο θα έρθουν στιγμές που το χαμόγελο θα σπάσει και θα φανεί ένα μισητό πρόσωπο από πίσω, αλλά μην κωλώσεις ξεκίνα ξανά, κανείς δεν έκανε ποδήλατο με την πρώτη. Ούτε εγώ το έχω καταφέρει ακόμα. Αλλά ήταν αυτό το τηλέφωνο χτες το βράδυ που με έκανε να χαμογελάσω ξανά!


target acquired

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Sorry??

Είναι κάποιες στιγμές που λες λυπάμαι. Είμαι μικρός και κάποια πράγματα δεν μπορώ να τα προβλέψω ή και πάλι μπορώ αλλά δεν θέλω και πείθω τον εαυτό μου για το πρώτο. Λυπάμαι και έχω λυπηθεί για πολλά πράγματα στη ζωή μου.

Λυπάμαι για αυτόν τον χαμένο έρωτα, λυπάμαι που δεν μπορώ να ζήσω εκεί που ανήκω παρά μόνο κουβαλάω αυτή την πλαστική μου ταυτότητα, "μετανάστης" χαμένος.

Έχω μιλήσει πολλές φορές άσχημα σε άλλους ανθρώπους και το μετάνιωσα, δεν θέλω να θίξω τον υπαίτιο. Είναι μερικές φορές η ειλικρίνεια που έρχεται να πληγώσει εσένα.

Λυπάμαι που φώναξα "πως είσαι έτσι" ή "καθρέφτη έχεις στο σπίτι σου?", λυπάμαι που δεν σκέφτηκα εσένα πριν μιλήσω.

Δε μου φτάνει όμως αυτό, υπάρχουν φορές που δεν μίλησα και λυπάμαι για αυτό. Όλοι κρατάμε κρυμμένα μυστικά που θα πληγώσουν ανθρώπους που αγαπάμε.

Έπρεπε να πω ευχαριστώ και δεν το έκανα, έπρεπε να καταλάβω τι ήθελες να μου πεις, λυπάμαι που δεν είπα σ' αγαπώ.

    Έρχονται πάλι στιγμές που δεν μετανιώνω για τίποτα, είχα δίκιο, το ξέρεις και σου άξιζε. Σε είπα ψώνιο και το πίστευα, πιστεύω ότι είσαι χαζή και εσύ μαλάκας, ίσως αναθεωρήσω κάποια στιγμή. Όταν με σκούντησες για να με χαιρετίσεις σήμερα το βράδυ σοκαρίστικα,ίσως ήταν η όλη ατμόσαφαιρα του πάρτυ αλλά τα κατάφερες από αύριο δεν θα σε λούζει κρύα απαξίωση, θα σου χαμογελώ, το κέρδισες.

    Πάλι λυπάμαι για τον εαυτό μου, μήπως δεν πιέστηκα αρκετά και βρίσκομαι εδώ? Λυπάμαι που δεν ήμουν άξιος ως φίλος. Θα ήθελα να πιστεύω πως έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Αλλά λυπάμαι και εσένα. Εσένα που αγαπάς παράφορα και δεν το βλέπεις, εσένα που αναλώνεσαι σε πράγματα ανούσια, υλικά και καθημερινά, εσένα που δε σκέφτεσαι, εσένα που δε χαμογελάς.

    Γράφω εδώ για να ζητήσω συγγνώμη από τη Βάσω, τη Βαλασία την Κατερίνα και την Κυριακή, τη Μαρία, την Ελευθερία και την Ειρήνη, τη Χριστίνα την Άννα, την Ελένη, την Εύη τη Σταυρούλα και την Όλγα, το Μανώλη, το Γεράσιμο και τον Αστέριο, το Γιάννη, το Θανάση και το Βασίλη, από τους γονείς μου, τους φίλους μου και εσένα. Συγγνώμη που άργησα να το πω, αλλά...
  Συγγνώμη!



target acquired

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Getting started..!

Είμαι εδώ, ειμαί φοιτητής στη Θεσσαλονίκη και εδώ και καιρό σκέφτομαι να ξεκινήσω αυτό το "project". Είμαι ο Ελεύθερος Σκοπευτής και σας παρακολουθώ, στοχεύω και θα χτυπήσω. Δεν θα γράφω μόνο εγώ, έχω παρέα και έχουμε πολλα να πούμε. Σκοπός μου είναι να μιλήσω και να πω για όλα αυτά που έχω κρατήσει μέσα μου, να σατυρίσω καταστάσεις, να γράψω για συναισθήματα και για τη ζωή μου στην πόλη.
Σας καλησπερίζω και ευελπιστώ να σας ικανοποιήσω,


target aquired